Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

2022/07/02  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező fogadtatásnak köszönhetően már akkor érlelődött az elhatározás, hogy rendszeres, évente visszatérő fesztivállá váljon.

Fotó: Alcohol zenekar

Az ismert körülmènyek miatt a következő két évben mindez csak ábrándozás maradt... Idén viszont véget ér a várakozás: Okány Község Önkormányzatának támogatásával július 2-án dübörögni kezd a II. RoCkány Feszt.

Visszatér a fellépők sorába a Kenton zenekar, és másodjára is kifejezetten erre az alkalomra áll össze a Bunker legénysége – némelyikük külföldről tér haza erre az eseményre. Újfent csatlakozik a budapesti központú, de a helyhez kötődő Alcohol zenekar - velük kapcsolatban érdemes megemlíteni hogy nemrég vehették át a "Remélem zavarok" című albumuk után járó aranylemezt, nem sokkal azt követően pedig megjelent animációs klipjük, ami mindössze pár nap alatt nagyot futott a videómegosztón.

Épp csak felépült a falkavezér, s máris betàmadja a színpadot avagy érkezik Katona "Főnök" László az Akela zenekarral! S végül de nem utolsó sorban: még egy hazai legenda is tiszteletét teszi, ezúttal könnyedebb hangszereléssel: Kalapács József akusztikus koncerttel várja a nagyérdeműt, gitáron Závoti Zoltán kíséri majd.

A belépés ezúttal is ingyenes! 

Időpont: 2022. július 02.

Helyszín: Okány, Internátus, Hunyadi utca 39-41

Menetrend:

'Kapunyitás' - 17:00

18:00 - Kenton

19:30 - Bunker

21:00 - Akela

22:30 - Alcohol

00:00 - Kalapács JózsefRoCkány Feszt, Okány, Alcohol, Kalapács, Akela

 

 

Szólj hozzá!


A Piramis live albuma a Várkert Bazárban – sajnos már Gallai Péter nélkül

A Piramis live albuma a Várkert Bazárban – sajnos...

Nyár elején adtunk róla hírt, hogy megjelent a Piramis MOM LIVE, arról a 2018-as koncertről, amelyen Gallai Péter utoljára lépett színpadra.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Kicsi szív, ne cipeld, ami nem a tiéd – A Subtones áttért a magyar nyelvű dalokra

A hazai jazzpop-szcéna kedvelt koncertzenekara augusztus végén megjelenő Lángolj című lemezén kizárólag magyar nyelvű dalok lesznek hallhatók. A teljes lemezanyagot élőben szeptember 3-án a Várkert Bazárban mutatják be a közönségnek.

Sziget-záró 1. rész – Engedjük el a Sziget-nosztalgiát végre

A zárónapról is két anyag lesz, a két szerző között kábé 20 év különbség van, most a szenior-verziót olvashatjátok.
Új koncertek